Od ponedjeljka, 21. listopada zatvara se dio Ulice Velimira Škorpika

18.10.2019

 Od ponedjeljka, 21. listopada zatvara se dio Ulice Velimira Škorpika

 Od ponedjeljka, 21. listopada radovi u sklopu projekta Aglomeracija Šibenik na cesti Šibenik – Zablaće ulaze u novu fazu. Završava se dionica ceste od Podsolarskog do skretanja za uvalu Dumboka. Istovremeno, kreću radovi na potezu od skretanja za uvalu Dumboka, prolaze dijelom rotora i ulaze u Ulicu Velimira Škorpika, do zgrade Policijske uprave Šibensko – kninske.

 

Radovi na dionici od uvale Dumboka do rotora kod Poduzetničkog inkubatora trajat će do kraja studenog ove godine, nakon čega će i ta dionica biti puštena u promet.

Radovi u ulici Velimira Škorpika do (od rotora do zgrade PU) trajat će do svibnja iduće godine. Osim radova na postavljanju vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, te postavljanju električnih i telekom instalacija, bit će izvršeno niveliranje cijele ulice kako bi se riješio problem nakupljanja vode u rotoru za vrijeme većih kiša.

 

Ulica će biti zatvorena za sav promet, s izuzetkom pristupa vozilima dostave za tvrtke u Poduzetničkom inkubatoru. Kao alternativni pravac, bit će uređena cesta pored zgrade Policijske uprave i makadamski put uz željezničku prugu koji se s ulicom Velimira Škorpika ponovo spaja u blizini veterinarske stanice i kluba Inside (nekadašnja trgovina Tica).  Cesta pored zgrade PU i pristupni makadamski put omogućit će uspostavu prometa na tom potezu, ali vozačima svakako preporučamo korištenje alternativnog pravca preko Bioca.