Od ponedjeljka privremeno zatvaranje križanja Zadarske i Zvonimirove, Primorske čete i Zvonimirove te dijela ulice Krapanjskih spužvara

31.10.2019

 Od ponedjeljka privremeno zatvaranje križanja Zadarske i Zvonimirove, Primorske čete i Zvonimirove te dijela ulice Krapanjskih spužvara

Od ponedjeljka, 4. studenog, privremeno će, na nekoliko dana, biti zatvoren spoj Zadarske ulice i Ulice kralja Zvonimira, radi postavljanja instalacija i priključaka za objekte u Zadarskoj ulici. Tijekom iskopa i postavljanja instalacije neće biti moguće iz Zadarske ulice automobilom pristupiti u Ulicu kralja Zvonimira. Jedini pristup tom dijelu grada bit će preko Stare ceste. 
Stanarima Zadarske ulice i okolnih ulica biti će omogućeno da na potezu od Miminca do zgrade Caritasa prometuju dvosmjerno. Molimo sugrađane da poštuju privremenu prometnu regulaciju, poštuju jedni druge i ne parkiraju duž prometnice.
Križanje Zvonimirove i Primorske čete
Također od ponedjeljka 4. studenog radi radova izvođenja iskopa, postavljanja i povezivanja instalacija na pravcu prema Meterizama, zatvara se izlaz iz Ulice primorske čete na Ulicu kralja Zvonimira.
Vozači koji su do sada koristili ovaj izlaz na Ulicu kralja Zvonimira prema Kronjinom magazinu i dalje Ulicom bribirskih knezova prema Njivicama, od ponedjeljka više neće moći prometovati na opisani način. Za vrijeme dok je izlaz na Zvonimirovu zatvoren, Ulicom primorske čete prometovat će se u oba smjera.
Sve stanovnike ovog područja i sudionike u prometu molimo za oprez i uviđavnost prema drugim sudionicima kako bi se promet u ovim otežanim uvjetima mogao odvijati.
Brodarica
Od ponedjeljka 4. studenog zatvara se dio ulice Krapanjskih spužvara u Brodarici, na potezu od državne ceste D8 do skretanja za restoran Zlatna ribica, u dužini od cca. 300 metara. U dogovoru sa stanarima spomenute ulice osiguran je zamjenski parking tijekom izvođenja radova.
Autobusna linija Brodarica - Tržnica za vrijeme izvođenja radova neće prometovati ulicom Krapanjskih spužvara već će prometovati izmijenjenom trasom (više informacija www.atpsi.hr). Autobus će se i dalje zaustavljati na stajalištu na državnoj cesti D8 na početku Ulice Krapljanskih spužvara.
Do kraja godine očekuje završetak radova na nekoliko dionica: Ulica kralja Zvonimira – I faza, Ulica kraljice Jelene, Mariborska ulica, cesta Zablaće – Šibenik do rotora pored Poduzetničkog inkubatora. Na području Zablaća očekuje se završetak radova u ulicama Leoni Mate i Braće Antolos, a na Brodarici će biti završeni radovi na dijelu obale Maratuša te prva faza radova na Jadranskoj magistrali.
Kompletan završetak radova na svim komponentama očekuje se tijekom iduće dvije godine.