Kraj prvog dijela na sustavu odvodnje kod Poljane

16.05.2017

Kraj prvog dijela na sustavu odvodnje kod Poljane

U utorak, 16. svibnja, polaže se završni sloj asfaltna na glavnoj gradskoj prometnici ispred Trga palih branitelja Domovinskog rata čime završavaju građevinski radovi na postavljanju prvog dijela nove odvodne mreže širokog profila (100 cm). Ovo će poslužiti kao premosnica za stari dio odvodne mreže uskog profila (40 cm) koji prolazi dijagonalno ispod Poljane i čiji aktivni presjek je više nego prepolovljen, priopćili su iz šibenskog Vodovoda. 


Nakon turističke sezone radovi na glavnoj prometnici nastavljaju se od Ulice Petra Grubišića do dvorane Miminac, a zatim prelaze na drugi trak ceste, čime će  sustav premosnice slivnih voda oko Poljane biti kompletiran. Novi sustav u Ulici Kralja Zvonimira bit će spojen na stari i pri pojačanim oborinama više neće dolaziti do plavljenje gradskog trga i glavne gradske prometnice koja uz njega prolazi.


Na taj način riješit ćemo jedan od dugogodišnjih šibenskih problema te će ovo omogućiti nesmetan početak i tijek radova na uređenje Poljane u gradski trg s pratećim podzemnim garažama. Cjelovito rješenje pružit će daljnji nastavak izgradnje odvodnog sustava duž Ulice Kralja Zvonimira planiran za 2019. godinu.

 

Nažalost, zbog nevremena nismo bili u mogućnosti u ponedjeljak završiti prvi dio radova te aktivirati slivnike koji bi već u ovoj fazi znatno smanjili plavljenje ključne šibenske prometnice. To će radnici napraviti najkasnije danas nakon polaganja završnog sloja asfalta, poručili su iz Vodovoda.