Privremeno zatvaranje državne ceste D8 na predjelu čvora Meteriza

04.07.2017

Privremeno zatvaranje državne ceste D8 na predjelu čvora Meteriza

U četvrtak, 06. srpnja 2017.g.  privremeno će biti zatvorena dionica državne ceste D8 na predjelu čvora Meterize u  Šibeniku, a u svrhu sigurnog obavljanja radova na montaži novog nadvožnjaka na gradilištu čvora Meterize- obavještavaju iz Hrvatskih cesta d.o.o., Poslovne jedinice Split, Tehničke ispostave Šibenik.

Magistrala će biti zatvorena u intervalima: od 04:00 do 06:30, od 08:30 do 09:30, od 12:00 do 13:00, od 16:30 do 17:30, te od 22:00 do 02:00, uz osiguranje obveznog propuštanja interventnih vozila (vozila prve pomoći, vatrogasci i policija).

Za vrijeme zatvaranja državne ceste D8 vozila do 5 t  moći će koristiti  obilazne pravce: čvor Njivice-ulica Ivana Meštrovića-ulica Bribirskih knezova-ulica kralja Zvonimira-tunel Vrulje-ulica grada Vukovara-ulica Put Bioca i obrnuto.

Tranzitni teretni promet bit će  preusmjeren  preko autoceste A1: čvor Šibenik-čvor Pirovac i obrnuto.

 

Tijekom izvođenja radova navedena dionica ceste bit će  osigurana potrebnom privremenom prometnom signalizacijom sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Pravilnika o prometnim znakovima, opremi i signalizaciji na cestama te u skladu s  Elaboratom privremene regulacije prometa izvođača radova na čvoru Meterize, tvrtke Sarađen d.o.o.

 

Zatvaranje ceste i preusmjeravanje prometa izvest će se uz asistenciju djelatnika MUP-a- navodi se u dopisu Hrvatskih cesta d.o.o.