U srijedu se zatvara parkiralište na Poljani

25.09.2018

U srijedu se zatvara parkiralište na  Poljani

S obzirom na najavljeni  početak radova gradnje podzemne garaže ispod Poljane Gradski parking d.o.o. obavještava sve građane i korisnike parkirališta da će parkiralište na Poljani biti zatvoreno za sve korisnike počevši od srijede 26. rujna 2018. od 14.00 sati.

 

Mole se građani da uklone svoja vozila najkasnije do četvrtka 27. rujna 2018. do 14.00 sati ili će u protivnom biti uklonjena Pauk službom.

 

S početkom radova postavit će se ograda i osiguranje gradilišta te dvije toranjske dizalice.  Izvođač će dopremiti mehanizaciju i strojeve za iskop, a radi sigurnosti će za vrijeme trajanja radova biti zatvorena gornja etaža Perivoja Roberta Visianija (Đardina).

 

Radovi će zahvaćati kompletan gradski trg, te dio ceste u kontaktnoj zoni gradskog trga koji vodi u desno skretanje prema Obali, tj. jedan (rubni) prometni trak Ulice Kralja Zvonimira počevši od Hrvatskog narodnog kazališta i nastavljajući se u Ulicu Vladimira nazora do Perivoja Roberta Visianija, uključivo prometne otoke na raskrižju bit će sastavni dio gradilišta.

 

Za svo vrijeme trajanja radova biti će postavljena privremena regulacija prometa koja će omogućiti cestovni promet u svim smjerovima. Pješački koridori i pješački prelazi koji vode preko Poljane će se ukinuti te pomaknuti kroz središnji dio Perivoja te kroz ulice okomite na Zagrebačku ulicu (Masnu ulicu).  Ulaz u Gradsku knjižnicu Jurja Šižgorića će biti omogućen sa bočne strane, iz Ulice biskupa Fosca.

 

Dostava i pretovar robe unutar starog grada će se obavljati alternativnim pravcima u dogovoru s Gradskim parkingom.

 

Izgradnja garaže na tri etaže i s 256 parkirnih mjesta uz koju će se paralelno urediti središnji gradski trg i okoliš Gradske knjižnice bit će završena do ljeta 2020. godine.