Adventura objavljuje pet novih imena

09.11.2018

Adventura objavljuje pet novih imena

Manje od mjesec dana je do početka Adventure, omiljene šibenske manifestacije koja se ove godine iz bajkovitog đardina širi na trgove stare gradske jezgre. Osim najavljenog otvorenja Parkića s Vojkom V 6. prosinca i od lani najavljenog koncerta Opće Opasnosti, koje su on-line anketom odabrali sami Adventuristi, 28. prosinca, organizatori danas otkrivaju još pet imena ovogodišnjeg programa.

 

Tako će 15. prosinca u Parkiću biti održan koncert vojvođanske tribute atrakcije, RHCP Real Tribute Banda koji je lani bio odgođen zbog kiše. Najbolji europski RHCP tribute band gostovao je po cijeloj Europi, a i šire, a ovog prosinca premijerno će se predstaviti šibenskoj publici.

 

Po prvi put u Šibeniku nastupit će i Luce - talentirana kantautorica koja se zbog ekspresivnog se i moćnog vokala često uspoređuje s Adele, a premda joj to nije najdraža paralela, teško je ne zamijetiti sličnosti. Na Adventuri će nastupiti 22. prosinca, u pratnji svog benda, a osim promocije debitantskog albuma Susret, predstavit će se i s dobro poznatim obradama.

 

Ne treba posebno predstavljati ni Miu Dimšić, hit izvođačicu koja je poharala radijskim top-listama, naslovnicama magazina i diskografskim nagradama, među kojima se izdvaja 6 kipića Porina s ovogodišnje dodijele. Zabavu za velike i male Mia će prirediti u subotu, 29. prosinca u Parkiću, točno u podne.  Kad smo kod dnevnih svirki, ne valja izostaviti ni onu na Badnje jutro, za koju se usuđujemo reći da je već dijelom tradicije – omiljene lokalne snage Fenixi odgodit će i ove godine tisuću blagdanskih objeda i u Parkiću prirediti ono što samo oni znaju.

 

Interesantno će biti i na novoj lokaciji u ulici Jurja Barakovića, odnosno na Trgiću na kojem, samo dan nakon otvorenja, u subotu, 15. prosinca gostuje Vlatko Štampar, jedan od najboljih komičara na ovim prostorima. Inače, to će biti prvi od dogovorena tri termina na kojima će u sklopu šibenske Adventure gostovati komičari okupljeni u popularni zagrebački Lajnap kolektiv, kojemu je inače baza kultni zagrebački klub Sax!.

Podsjetimo, danas je zadnji dan podnošenja prijava na javni poziv za ugostitelje ovogodišnje Adventure, a najbolji ponuđači bit će poznati najkasnije do 16. studenog. Nova tura se zahuktava!