Genijalan Michael Kiwanuka na Tvrđavi sv. Mihovila!

17.04.2019

Genijalan Michael Kiwanuka na Tvrđavi sv. Mihovila!

Iznimno talentirani i uspješni mladi britanski kantautor, Michael Kiwanuka, 10. srpnja na Tvrđavi sv. Mihovila povest će publiku na uzbudljivo glazbeno putovanje.

 

Autentičnom zvuku soula i bluesa, koji kao da je izvučen s vinila šezdesetih godina, Kiwanuka pridružuje elemente indie i folk rocka, stvarajući suvremene pjesme vintage ugođaja. Svoj osebujan glazbeni izričaj je, kako kaže, pronašao ponajviše u Otisu Reddingu i Jimiju Hendrixu, a kritičari njegovu glazbu često uspoređuju s glazbenim divovima kao što su Curtis Mayfield, Van Morrison i Marvin Gaye.

 

Njegov je talent prepoznala i struka, te mu dodijelila nagradu „BBC Sound of 2012“za najboljeg mladog glazbenika u usponu. Iste godine Kiwanuka izdaje debitantski album „Home Again“ koji je ostvario izniman uspjeh kod publike i kritike te mu priskrbio nominaciju za uglednu britansku nagradu „Mercury“. Otada je Kiwanuka stekao zvjezdani status.

 

Narednim albumom „Love & Hate“ samo je pojačao dojam umjetnika čiji opus odolijeva vremenu. O njegovoj popularnosti svjedoči činjenica da su pjesme s albuma pronašle mjesto u najpopularnijim serijama današnjice. Tako je single „Cold Little Heart“ bio uvodna tema za seriju „Big Little Lies“, a hitovi poput „Black Man in a White World“ prisutni su i u drugim popularnim serijama poput „The Get Down“, „Lovesick“, „Dear White People“ i „Suits“.

 

Kiwanuka na najljepšu pozornicu Jadrana dolazi nakon nastupa na prestižnom britanskom glazbenom festivalu „Glastonbury“. U jednom od najatraktivnijih koncerata ljetne sezone u Hrvatskoj uživati će samo 1077 sretnika koji ulaznice nabave na vrijeme, poručuju organizatori iz Tvrđave kulture Šibenik.

 

Ograničeni kontingent early bird ulaznica po cijeni od 240 kuna u prodaji je od 15. svibnja, na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava (blagajnama tvrđava sv. Mihovila i Barone, u City Point-u šibenskih tvrđava) te online u sustavima Eventim i Croatia Tickets.

Regularne ulaznice biti će dostupne od cijeni od 270 kuna.

 

I za ovaj koncert članovi Kluba prijatelja ostvaruju 10% popusta pri kupnji ulaznica – vlasnici individualnih članskih iskaznica na jednu, a obiteljskih na dvije ulaznice, isključivo u City Pointu šibenskih tvrđava (Don Krste Stošića 1, Šibenik).

Na istom mjestu vlasnici Addiko Bank kartica ostvaruju 5% popusta pri kupnji ulaznice.