Nastavlja se obilježavanje Dana Grada

26.09.2012

Nastavlja se obilježavanje Dana Grada

Nastavlja se obilježavanje Dana Grada. Sutra, 27. rujna vjerski vrtić „Brat Sunce“ će tako na Trgu Republike Hrvatske i kroz staru gradsku jezgru izvesti likovno-scensku priredbu pod nazivom „ZDENCI TVOJI KRIJU TAJNU O TEBI MOJ GRADE“. Početak je u 10:30 sati.

 

Proslava svetog Mihovila i Dana Grada potom se seli u Gradsku knjižnicu Jurja Šižgorića gdje će u 19 sati biti otvorena izložba fotografija „Šibenska priča“Roberta Andrejaša. Organizator je Foto-kino klub Tuzla.

 

 

Robert Andrejaš, kandidat majstor fotografije AUF BiH i predsjednik Foto kluba Tuzla, rođen je u Tuzli 1966.g. Fotografijom se intenzivno bavi od 1980.g. kada i postaje članom Foto kino kluba Tuzla. Fotografije prvi put objavljuje u Džuboxu 1983. godine i poslije toga sarađuje sa brojnim listovima u bivšoj Jugoslaviji. U vrijeme rata je i urednik fotografije u dva tuzlanska časopisa, a njegove fotografije objavljuju Front Slobode, Večernje novine, Oslobođenje, Hrvatski glasnik, Vjesnik. TV snimke objavljuju sve europske i svjetske televizije u direktnom TV mostu uspostavljenom nakon tragedije na Kapiji, 25. maja 1995. godine. Kao snimatelj radi i za NDR, BBC, na izradi filmskog materijala za ukupno tri filma o ratnom i poratnom životu u BiH i na serijalu Smrt Jugoslavije.

 

Autor je brojnih reklamnih i modnih fotografija kao i fotografija za nosače zvuka. Autor je i fotografskog dijela udžbenika mikroskopske i fotografske tehnike, kao i autor fotografije u još 14 knjiga i publikacija o likovnim umjetnostima i fotografiji. 2004. godine inicira obnavljanje rada Foto kluba Tuzla.