Penđer čestitao članovima BK Fortica na izvrsnim nacionalnim rezultatima

15.12.2015

Penđer čestitao članovima  BK Fortica na izvrsnim  nacionalnim rezultatima

 

Zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer primio je danas  članove  Biciklističkog kluba Fortica koji su tijekom 2015.godine ostvarili izvrstan plasman u različitim kategorijama te im podijelio medalje za KUP RH koje dodjeljuje Hrvatski biciklistički savez. Diana Vrdoljak plasirala se na 3.mjesto kategorije ELIT, Bruno Paškalin osvojio je 3.mjesto u kategoriji U-14 te Josip Jurad 3.mjesto u kategoriji U-13. Primanju u uredu zamjenika gradonačelnika nazočili su i predsjednik BK Fortice Dragan Ilioski te Predrag Jokić, zadužen za pedagoški rad s mladina u klubu.

„ Čestitam šibenskim biciklistima na izvrsnim rezultatima   te ujedno i  promociji Šibenika kao cikloturističke destinacije. Lijepo je vidjeti da upravo mladi ljudi njeguju izrazitu ljubav prema sportu i uspijevaju doseći najbolje rezultate uz sve svoje školske i ostale obveze.“, rekao je zamjenik gradonačelnika Penđer, poželjevši mladim biciklistima uspjeh i na budućim natjecanjima.

Inače, Diana Vrdoljak osvojila je tri 2. mjesta na prvenstvu Hrvatske u disciplinama: kronometar, ciklokros, brdsko prvenstvo i 3.mjesto na cestovnom prvenstvu RH. Josip Juras je osvojio 1 mjesto u disciplini kronometar, 2. mjesto ciklokros i cestovno prvenstvo te 3. mjesto u brdskom prvenstvu. Lorenzo Marenzi plasirao se na  2. mjesto u cestovnom prvenstvu  Hrvatske. Biciklistički klub Fortica djeluje od 1999.g, a aktivni su  ne samo na natjecanjima, već i u raznim lokalnim manifestacijama humanitarnog karaktera.