Predstava „Jaje“ svečano će otvoriti 58. međunarodni dječji festival

14.06.2018

Predstava „Jaje“ svečano će otvoriti 58. međunarodni dječji festival

Ove će subote u 21 sat na Ljetnoj pozornici 58. međunarodni dječji festival svečano otvoriti  Gradsko kazalište Zorin dom iz Karlovca s predstavom „Jaje“, autora Zorana Krilića i u režiji Sanje Hrnjak.

 

Program svečanog otvorenja 58. MDF-a predstavljen je danas na konferenciji za medije.

 

„Šibenik postaje dječji centar svijeta i siguran sam da će i ovaj festival biti na najvišem mogućem nivou. Imamo privilegiju što možemo svjedočiti svim dječjim kreativnostima i njihovim sposobnostima“. kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

Predstava koja će otvoriti ovogodišnji Festival djeteta na zaigran način gradi dvije paralelne priče - edukativnu, koja nas uči o raznolikim životinjskim vrstama za koje možda nismo ni znali da se legu iz jajeta i njihovim staništima, a i istovremeno upozorava što se sve krije u virtualnom svijetu, kao simboličnom jaje, te emocionalnu, koja govori o potrazi usamljenog dječaka za prijateljstvom.

 

O programu Festivala govorili su još ravnateljica HNK Šibenik Maja Trlaja, redateljica predstave „jaje“ Sanja Hrnjak te Šibenčanin Srećko Šestan, ravnatelj Zorinog doma u Karlovcu.

 

58. MDF ugostit će sudionike iz 22 zemlje kroz razne programe kao što su Južna Koreja, Njemačka, Francuska, Argentina, Brazil i Belgija, a u radionički program upisano je oko 800 djece.