Predstavljen projekt KULTajmo u Šibeniku

02.11.2018

Predstavljen projekt KULTajmo u Šibeniku

U Muzeju grada Šibenika danas je predstavljen projekt „KULTajmo u Šibeniku“ vrijedan  797.757,40 kn i financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Prijavitelj projekta je Muzej grada Šibenika u partnerstvu s Gradom Šibenikom, Udrugom slijepih i Šibensko-kninske županije, udrugom Mladi u EU te Fotoklubom Šibenik.

 

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić istaknuo je kako je riječ o još jednom projektu koji je uspješno ostvario bespovratna europska sredstva u stopostotnom iznosu.


„Važnost ovog projekta je u suradnji gradskih kulturnih ustanova i udruga civilnog društva, a Grad Šibenik bit će im na raspolaganju u provedbi projekta. Posebno nas veseli što će se projektom slijepim i slabovidnim osobama povećati dostupnost sadržaja i programa Muzeja grada Šibenika.“, kazao je ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

Ravnatelj šibenskog Muzeja Željko Krnčević istaknuo je kako će u sklopu projekta biti održana taktilna izložba za slijepe te škola fotografiranja za djecu s posebnim potrebama, a postavit će se i table prilagođene slijepim osobama na arheološkim nalazištima na području grada Šibenika.

 

 

KULTajmo u Šibeniku ima svrhu jačanja obrazovnih kapaciteta policy makera o umrežavanju javnog i civilnog sektora,  umrežavanje udruga različitih djelatnosti te jačanje kapaciteta Muzeja grada Šibenika u povećanju dostupnosti kulturnog/edukativnog sadržaja građanima Šibenika, smanjujući socijalnu isključenost.  Rok provedbe projekta je 16 mjeseci, odnosno do siječnja 2020. godine.