Pripreme za izbor Najljepša mama Hrvatske 2018.

23.02.2018

Pripreme za izbor Najljepša mama Hrvatske 2018.

U Energetskom centru Bračak u subotu 17. veljače održana je radna večera tvrtke E 20 eventi d.o.o. s ciljem upoznavanja predstavnika Krapinsko – zagorske županije s izborom za Najljepšu mamu Hrvatske.

 

Cilj okupljanja bio je upoznavanje Krapinsko-zagorske županije s nadolazećim regionalnim izborima za Naljepšu mamu Hrvatske, ali i upoznavanje Krapinsko - zagorske županije kao potencijalnog gosta u finalnom izboru koji će se održati u Šibeniku 01. rujna 2018. godine. Radnom sastanku prisustvovali su nositeljica licence Maja Gnjidić Verdecchia, direktor Turističke zajednice Grada Šibenika Dino Karađole, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta, te pobjednica prvog izbora akademska slikarica Maja Vukina Bogović. 

 

Osim predstavnika Grada Šibenika večeri su prisustvovali i zamjenik župana Krapinsko – zagorske županije Anđelko Ferek – Jambrek, predstavnica Turističke zajednice Sanja Škrinjar, saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić, ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske Julije Domac te predstavnici TZ Srce zagorja, Općine Stubičke Toplice i Grada Krapine.

 

Osnovna ideja izbora za Najljepšu mamu Hrvatske je promovirati majku kao stup obitelji i društva, a kroz ovogodišnje natjecanje održala bi se i  tri regionalna natjecanja. Nositeljica licence izabrala je upravo Krapinsko – zagorsku županiju kao potencijalno mjesto održavanja jednog od regionalnog izbora u lipnju 2018. godine.  

Najljepša mama Hrvatske je višemjesečni projekt koji uz odgovarajuću komunikaciju sa svim relevantnim medijskim segmentima, sudionicima u projektu omogućava atraktivnu promociju na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.Projekt promovira turizam, kulturu i običaje, kao i gastro turizam kojemu je cilj naglasiti domaće počevši od domaće hrane, vina pa sve do folklora, čije se vrijednosti temelje na teritoriju, krajolik, lokalnoj kulturi i očuvanju baštine. Radnu večeru upotpunili su tradicijski ples i pjesma Hrvatskog zagorja u izvedbi KUD Zlatko Baloković i slike akademske slikarice Maje Vukina Bogović.

 

 

Dogovoren je i datum sljedeće radne večere u Šibeniku 31. kolovoza 2018. gdje će se prezentirati tradicijski način pripreme lokalnih namirnica i prezentacija lokalnih vina. Započeta suradnja povezuje dvije regije i izmjenom iskustava doprinosi kvaliteti turističke i kulturne ponude.