Raspisan natječaj za dodjelu studentskih stipendija Grada Šibenika

18.01.2016

Raspisan  natječaj za dodjelu studentskih stipendija  Grada Šibenika

U tijeku  je natječaj za dodjelu studentskih stipendija Grada Šibenika, a 23 stipendije u visini od 700,00kn mjesečno bit će raspoređene u kategorijama  za studente prve godine preddiplomskih studija, prve godine diplomskih studija te za studente viših godina studija.

U proračunu Grada Šibenika osigurana su sredstva za deset  stipendija u kategoriji za studente prve godine preddiplomskih, šest stipendija  za studente prve godine  diplomskih studija te sedam stipendija za studente viših godina studija. Kriteriji za ostvarenje stipendija su uspjeh u prethodnom obrazovanju, socijalni status, te eventualno  status djeteta poginulog branitelja Domovinskog rata, a propisni su Pravilnikom o uvjetima i kriterijima stipendiranja studenata Grada Šibenika.“, najavila je Mirjana Žurić, pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti, dodavši da je trenutno u obračunu i 20 studenata koji su ranije ostvarili pravo na stipendije.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu studentskih stipendija imaju studenti  koji se školuju u RH na sveučilišnim preddiplomskim, integriranim i stručnim studijima, te sveučilišnim diplomskim i specijalističkim diplomskim stručnim studijima, kojima je osnivač Republika Hrvatska, a koji ispunjavaju  uvjete propisane natječajem.

Tijekom prošle godine Grad Šibenik je stipendirao ukupno 33 studenata u ukopnom iznosu od 262.000,00 kn. Drago nam je da ovim simboličnim sredstvima možemo nagraditi vrijedne  studente za ostvareni uspjeh, odnosno malo olakšati obiteljima slabijeg imovinskog stanja u obrazovanju djece.“, dodao jezamjenik gradonačelnika Nikica Penđer.

Prijave s potrebnom dokumentacijom podnose se na adresu: Grad Šibenik, Povjerenstvo za dodjelu stipendija, Trg palih branitelja Domovinskog rata 1, Šibenik.

Obrazac prijave može se preuzeti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Šibenika ili na službenoj internet stranici Grada Šibenika: www.sibenik.hr.

Prijave na natječaj podnose se u roku od 15 dana od dana objave, a rezultati će biti objavljeni 15 dana nakon isteka roka za prijavu na natječaj.