Šibenik će obilježiti 55. rođendan Dražena Petrovića

18.10.2019

Šibenik će obilježiti 55. rođendan Dražena Petrovića

Grad Šibenik će i ove godine obilježiti rođendan velikana hrvatske i svjetske košarke Dražena Petrovića. U sklopu programa održat će se tradicionalni  košarkaški turnir „Sjećanje na Dražena“ te atletske utrke „Šibenskih deset“ i „Draženova četvorka“, a pod ingerencijom Hrvatskog atletskog saveza, održat će se i Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju.

 

U subotu 19. listopada 2019.g., s početkom u 9,30 sati na šibenskoj rivi startat će i dječja utrka, dok će se službeno otvorenje Prvenstva Hrvatske u cestovnom trčanju održati s početkom u 10,25 sati na Trgu Pavla Šubića I.

 

Start utrke na deset kilometra „Šibenskih deset“ predviđen je u 11 sati, dok će se „Draženova četvorka“ trčati od 12.30 sati.

 

Sve informacije o utrkama dostupne su na web stranici http://sibenik.run/

 

Košarkaški turnir za predkadete „Sjećanje na Dražena“ odvijat će se u subotu i nedjelju u dvorani OŠ Petar Krešimir IV, a sudjelovat će ekipe KK Zadar, KK Split, KK Vodopad Jajce te organizatori turnira OKK Dražen Petrović.

 

Središnja manifestacija obilježavanja Draženovog rođendana održat će se kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu u utorak 22. listopada 2019. s početkom u 10,30 sati kada će u zrak biti puštena 55 balona u znak sjećanja na Dražena.

 

Kao i lanjskih godina, na zgradi Gradske uprave bit će izvješen dres  dimenzija 7 X 5 metara, verzija najpopularnijeg Draženovog  dresa iz vremena dok je igrao za Šibenku, a kojeg je izradila dizajnerica Karmen Herceg.