Svečano zatvaranje Državne smotre Lidrano za učenike osnovnih škola

27.03.2019

Svečano zatvaranje Državne smotre Lidrano za učenike osnovnih škola

 U Solarisu je danas održana svečanost u povodu zatvaranja Državne smotre literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2019. za učenike osnovnih škola. Grad Šibenik ujedno je desetu godinu domaćin ove državne smotre, a škola domaćin je Osnovna škola Brodarica.

 

 Okupljene učenike, učitelje, mentore i članove prosudbenih povjerenstava  pozdravio je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

 

 „Lidrano je već godinama sinonim za smotru u kojoj se njeguje i razvija hrvatski jezik i stvaralaštvo. Vjerujem kako su među vama, draga djeco, brojni budući kreativci - glumci, novinari, scenaristi, spisatelji te vam svima želim mnogo uspjeha u daljnjem životu, ali ne zaboravite kako se do cilja dolazi samo upornošću, trudom i dodatnim zalaganjem.“, poručio je zamjenik gradonačelnika.

 

 

Prigodnim riječima okupljene je pozdravila i pročelnika UO za prosvjetu Šibensko-kninske županije Diana Ercegović.

 

 

U sklopu Lidrana učenici pokazuju svoju kreativnost i darovitost u šest izraza: literarnom, dramskom (pojedinačni i skupni scenski nastupi) i novinarskom (samostalni novinarski radovi, školski listovi i radio emisije).