U knjižnici otvorena izložba dječjih radova na temu "Katastrofe i sustav civilne zaštite"

11.06.2019

U knjižnici otvorena izložba dječjih radova na temu "Katastrofe i sustav civilne zaštite"

U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u ponedjeljak, 10. lipnja otvorena je izložba likovnih radova djece školskog i predškolskog uzrasta te djece s posebnim obrazovnim potrebama na temu „Katastrofe i snage sustava civilne zaštite“. Djeca su sudjelovala na Natječaju za likovne, literarne i foto radove, a prilikom otvorenja dodijeljena su priznanja djeci za osvojena mjesta na županijskoj razini.

 

 

Otvorenju izložbe, uz pročelnika šibenskog Područnog ureda za zaštitu i spašavanje DUZS-a Milovana Kevića, nazočio je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta

 

„Djeca trebaju znati kako će požara, poplava, zemljotresa i drugih katastrofa uvijek biti i ne treba strahovati od njih, nego treba učiti kako ih prevenirati i kako se ponašati kad do njih dođe. Što više znanja imamo to ćemo ih lakše prebroditi, a i moći ćemo pomoći drugima. Krizne situacije zahtijevaju specifična znanja, a tko lakše uči od djece i kako se lakše uči nego kroz igru?“, kazao je ovom prigodom zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

 

Izložba će biti otvorena do 15. lipnja 2019.