U Muzeju održana aukcija fotografija korisnika Centra za odgoj i obrazovanje

14.02.2020

U Muzeju održana aukcija fotografija korisnika Centra za odgoj i obrazovanje

U Muzeju grada Šibenika danas je upriličena aukcija fotografija koje su izradili korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac u sklopu izložbe „Svijet njihovim očima“. Aukciji je, uz ravnatelja šibenskog Muzeja Željka Krnčevića i ravnateljicu Centra Branku Bego, nazočio zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

„Još jednom želim pohvaliti ovu plemenitu inicijativu koja se održava u sklopu europskog projekta KULTajmo u Šibeniku, a čiji je dionik i Grad Šibenik. Nadam se da će aukcija proći što uspješnije te da će vam to biti motiv za vaše daljnje aktivnosti.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić koji je podržao akciju osobnom kupnjom fotografije. 

 

Aukcija je organizirana u suradnji Fotokluba Šibenik, Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac i Muzeja grada Šibenika, a škola fotografije organizirana je u sklopu europskog projekta ‘KULTajmo u Šibeniku: Razvoj civilnog sektora kroz aktivnosti u kulturi’ vrijednog  797.757,40 kuna.


U okviru arheološkog parka Colentum prošle godine održala se radionica na kojoj su članovi Centra fotografirali svijet njihovim očima u arheološkom parku. Ivana Miškić i Vedrana Ćetković vodile su djecu kroz radionicu i nakon toga smo izabrali najbolje fotografije koje smo izložili u školi na Šubićevcu.