U Šibeniku počinje još jedan ciklus cjelogodišnjeg programa umjetnosti, kulture i obrazovanja Animirani Šibenik - Animation Shots!

17.10.2017

U Šibeniku počinje još jedan ciklus cjelogodišnjeg programa umjetnosti, kulture i obrazovanja Animirani Šibenik - Animation Shots!

Organizatori međunarodnog festivala animacije Supertoon, koji se u Šibeniku odvija svake godine u srpnju, jedan vikend mjesečno građanima nastoje približiti svijet animacije, nudeći im umjetničke i radioničke programe ne samo u "špici" sezone, već i u ovim hladnijim, sadržajima siromašnijim mjesecima. Ovoga puta, umjesto vikenda, riječ je o čak pet dana raznolikih događanja za svaku dob.

 

Od 18. do 22. listopada Animation Shots će tako obuhvatiti radionicu animiranog filma za djecu, projekcije filmova, radionicu VJ-inga za početnike, koncerte, a sve počinje već u srijedu u 19 sati otvorenjem jedinstvene izložbe plakata Igora Hofbauera u Studiju galerije sv. Krševan (ex Galeriji Matija).


Ovog kultnog ilustratora ne treba posebno predstavljati ljubiteljima rock i alternativne glazbe, budući da je svojim instantno prepoznatljivim crtežem i ručno rađenom tipografijom snažno utjecao na vizualni identitet domaće alternativne glazbene scene, posebice zagrebačkog kluba Močvara, za koji je izradio stotine plakata i flajera. Iako možda najpoznatiji po ilustraciji i dizajnu plakata, kao i omotima CD-a za više od 20 hrvatskih i stranih bendova, Hofbauer, čiji su radovi uvršteni i u američke antologije rock plakata, autor je i nekoliko grafičkih novela: "Zatvorske priče" (2007.), "Inspektor Gurtel" i "Mister Morgen" (2016.)

 

Osim autora, u Šibenik stiže i, kako sam kaže, njegov "osobni DJ", Jahvo, koji će okupljene nakon otvorenja zabavljati na after-partyju u klubu Azmut, a izložba će ostati otvorena tri dana.

 

U subotu 21. listopada na rasporedu je radionica VJ animacije Supervision, otvorena svima, bez obzira na godine i predznanje. Radionicu će voditi Iva Milaković, VJ-ica s diplomom multimedijskog dizajna venecijanske Akademije likovnih umjetnosti i članica Visualia group kolektiva, koja će polaznicima predstaviti koncept VJ-inga kao sinergiju zvuka i glazbe te ih uputiti u osnove kako bi stekli bazu za samostalno eksperimentiranje i nadogradnju znanja. Naučeno će prezentirati već iste večeri u sklopu večernjeg glazbenog programa kluba Azimut, od 21 sat.

Za vikend se održava i nova radionica animacije za djecu Planktoon, koju vodi već dobri znanac šibenskih klinaca, Marko Zdravčević-Kunac. Uz radionicu, u petak i subotu navečer održat će se i projekcije kratkih animiranih filmova za djecu u ex Galeriji Matija, a na istom mjestu u nedjelju 22. listopada u 18 sati prikazat ćemo na velikom platnu ono što su mali crtački i filmski talenti za vikend stvorili.

Kompletan program i satnica događanja, kao i detalji o načinu prijave na radionice, mogu se pronaći na službenom facebook eventu.

 

Za sve su programe ulaz i sudjelovanje posve besplatni.