U Ulici grada Vukovara u Šibeniku uređuje se mural posvećen gradu heroju

08.11.2018

U Ulici grada Vukovara u Šibeniku uređuje se mural posvećen gradu heroju

U Ulici grada Vukovara u Šibeniku započelo je uređenje murala u spomen na grad heroja, a u povodu nadolazeće 27. obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

 

„Uoči nadolazećeg Dana sjećanja na žrtvu Vukovara odlučili smo se potporni zid u ulici koja nosi ime ovog grada oslikati prepoznatljivim simbolima obaju gradova te na taj način simbolično odati počast herojskoj obrani Vukovara i svim žrtvama Domovinskog rata. Grad Šibenik i Grad Vukovar povezuje dugogodišnji Sporazum o prijateljstvu, a oba grada su ujedno i stradalnici Domovinskog rata.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

Mural izrađuju umjetnici Lovro Vudrag i Karlo Plahinek, a prema idejnoj skici, mural se sastoji od dva segmenta koju čine prepoznatljivi simboli, Vukovarski vodotoranj i Šibenski most.

 

„Lijeva kompozicija prikazuje vodotoranj u nastanku i nakon Domovinskog rata, dok desna kompozicija sačinjava staru grafiku panorame Šibenika i Šibenskog mosta kao simbola modernijeg doba, ali ujedno i obrane grada Šibenika u Domovinskom ratu.“, navode autori.

 

Mural bi, ukoliko to dozvole vremenske prilike, trebao biti dovršen u narednih nekoliko dana.