Vrhunac proslave 120 godina ŠPD „Kolo“

26.09.2019

Vrhunac proslave 120 godina ŠPD „Kolo“

Sutra, 27. rujna, s početkom u 19:30 sati na Tvrđavi sv. Mihovila Šibensko pjevačko društvo „Kolo“ proslavit će 120. godišnjicu postojanja. Na pozornici tvrđave nastupit će sa Simfonijskim puhačkim orkestrom Hrvatske vojske, a u izvedbi atraktivne i izvedbeno zahtjevne Carmine Burane, pridružit će im se i Mješoviti pjevački zbor „Rijeka – Sempre Allegro”.  

Cjelovečernjim koncertom gradski čuvari zborskog pjevanja počastit će svoje Šibenčane i njihove goste ususret obilježavanju Dana grada Šibenika. Da je „Kolo“ od početka djelovanja do danas steklo status simbola grada potvrđeno je i na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj sinoć na Tvrđavi Barone. Tom je prilikom kolašima uručena Nagrada Grada Šibenika za iznimna postignuća u afirmaciji i očuvanju hrvatske zborske glazbe.

„Čini mi se da su amateri koji se bave nečim iz ljubavi vrsta u izumiranju, ali sretni smo što živimo u gradu koji nečije zalaganje prepoznaje i vrednuje. Nagrade su nam svakako poticaj da nastavimo sa svojim radom i da budemo što bolji. Nadamo se da ćemo biti inspiracija i nekim drugima, koji će čuvati naše šibensko i hrvatsko kulturno naslijeđe i našu povijest od zaborava“, izjavila je Miljenka Bujas, predsjednica ŠPD „Kolo“ prilikom preuzimanja nagrade.

Podsjetimo, kolašima je u lipnju predsjednica Republike Hrvatske,Kolinda Grabar – Kitarović, uručila Povelju Republike Hrvatske za osobite zasluge u promicanju kulture i doprinos kulturnom razvitku u Republici Hrvatskoj i Europi. Da su u tome i više nego uspješni potvrđuju i brojne nagrade i zlatne plakete s natjecanja pjevačkih zborova međunarodnog karaktera, u Hrvatskoj i inozemstvu.

Tvrđava kulture Šibenik od samog otvorenja ljetne pozornice na najstarijoj šibenskoj tvrđavi organizira koncerte kolaša i Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske, koji joj se iz godine u godinu rado vraćaju. Njihov ovogodišnji nastup veliko je finale sezone večernjih događanja koje se ne propušta.

Ulaznice za koncert još su uvijek dostupne na blagajnama tvrđava sv. Mihovila i Barone, u City Pointu (Don Krste Stošića 1, Šibenik) te sustavima Eventim i Croatia Tickets, po cijeni od 100 kn.

Ni ovaj put Tvrđava kulture nije zaboravila na vjerne članove Kluba prijatelja! Individualni članovi mogu ostvariti popust od 10% na kupnju jedne ulaznice, dok obitelji taj popust ostvaruju na dvije kupljene ulaznice. Također, klijenti Addiko banke mogu ostvariti popust od 5% na jednu ulaznicu uz predočenje svoje Addiko kartice. Navedeni popusti ostvaruju se isključivo u City Pointu.

Važno je napomenuti da svi korisnici Mastercard® i Maestro® kartica pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 10%  pri kupnji na bilo kojem od navedenih prodajnih mjesta.