Šibenik dio rute biciklističke utrke Tour of Croatia

19.04.2017

 Šibenik dio rute biciklističke utrke Tour of Croatia

Oko 200 biciklista, sudionika međunarodne utrke Tour of Croatia u četvrtak, 20. travnja će probiciklirati Šibenikom. Biciklisti se oko 14,00 sati očekuju iz pravca Vrpolja, a proći će ulicom Put Bioca te Ulicom Stjepana Radića; vožnju će potom od pravca Poljane nastaviti Ulicom kralja Zvonimira te Bribirskih knezova prema izlazu za Vodice.

Start utrke duge 237 kilometara najavljen u Imotskom u 10, 57 sati, a cilj utrke je planiran u Zadru u 17,06 sati.

Zbog utrke će u četvrtak od 13:30 sati do 16:00 sati na snazi biti privremena regulacija prometa na navedenim prometnicama. Promet će regulirati policija i predstavnici organizatora utrke. Ceste će na pojedinim dionicama biti zatvorena maksimalno 30 minuta; policija će zbog sigurnosti cestu zatvoriti desetak minuta prije prolaska biciklistička,  a  otvorit će je neposredno nakon prolaska posljednjeg policijskog automobila.

Mole se  vozači motornih vozila koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama  policije i drugih osoba u organizaciji utrke, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista.

Biciklistička utrka Tour of Croatia odvija se i ove godine uz potporu Grada Šibenika i Turističke zajednice Grada Šibenika.