Grad Šibenik domaćin 12. susreta gradova i općina - prijatelja djece

28.02.2018

Grad Šibenik domaćin 12. susreta gradova i općina - prijatelja djece

U suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatska, Središnjim koordinacijskim odborom akcije „Gradovi i općine- prijatelji djece“ te Društvom „Naša djeca“ Šibenik, Grad Šibenik domaćin je ovogodišnjeg 12. susreta gradova i općina – prijatelja djece.

 

Susret će se održati u subotu 12. svibnja 2018. godine, a tema susreta je „Kultura i dječje stvaralaštvo“. U sklopu susreta u Šibeniku ću biti obilježena Europska godina kulturne baštine.

 

Susreti Gradova i općina – prijatelja djece održavaju se 12 godina u okviru akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ koju od 1999. godine u Hrvatskoj vode Savez društava Naša djeca Hrvatske, Hrvatsko društvo za socijalnu i preventivnu pedijatriju, u suradnji s Uredom UNICEF-a, Udrugom gradova, Udrugom općina, Hrvatskom zajednicom županija i koordinacijskim odborima u gradovima i općina.

 

U akciju je dosad uključeno 115 gradova i općina diljem Hrvatske, a 62 grada/općine su dostigle status prijatelj djece, stvarajući mrežu gradova i općina u Hrvatskoj koji sustavno skrbe o djeci i ostvaruju visoke kriterije lokalnih zajednica usmjerenih kvaliteti života djece.

 

 

Grad Šibenik status „Grada prijatelja djece“ ima od 2009. godine.