Izložba "15 apostolova" ispred kluba Azimut

21.05.2020

Izložba "15 apostolova" ispred kluba Azimut

U subotu 23. svibnja od 10 do 19 sati na zelenoj gradskoj površini ispred kluba Azimut biti će postavljena izložba “15 apostolova“ kojom Azimut na simbolični način završava svoj virtualni kulturni program “Kulturom protiv Corone“.

 

Navedni kulturni program trajao je od 20. ožujka do 10. svibnja te je iznjedrio 10 kulturnih projekata u čijoj izvedbi je sudjelovalo više od stotinu umjetnika iz Hrvatske i inozemstva, a program je zabilježio ukupnu gledanost od gotovo 500 000 pregleda putem društvenih mreža te je kao takav stekao status jedne od najuspješnijih virtualnih kulturnih akcija u Hrvatskoj za vrijeme pandemije Covid 19 virusom.

Kroz izložbu bit će predstavljeno ukupno 18 radova umjetnika iz Šibenika i Hrvatske na drvenim pločama dimenzija 60x60 cm. Umjetnička djela će nakon izložbe trajno biti izložena u  Azimutu kao stolovi. Riječ je o prvoj izložbi stolova na našoj kulturnoj sceni, vrlo vjerojatno i puno šire.

 

U izložbi su sudjelovali: Adriana Diklić, Zvonimir Vila, Lana Martinović Čala, Blanka Hrg Pobrić, Jelenko Ujdur, Slaven Blaće, Mario Juras, Danijel Hrg, Anita Franin Pećarica, Branke Grubić, Dolores Bujas, Magdalena Šetka, Sandra Eraković, Nives Čičin – Šajn, Nino Šolić, Ante Filipović Grčić.