Obilježavanje Dana Knjižnice

14.02.2020

Obilježavanje Dana Knjižnice

 U ponedjeljak, 17. veljače održat će se obilježavanje Dana Knjižnice, osnovane toga datuma 1922. godine. Tim povodom u 13 sati na prvome katu bit će predstavljena nova knjiga koju je Knjižnica objavila, zajedno s Ogrankom Matice hrvatske u Skradinu, u ediciji Bašćina u prosincu 2019. Riječ je o knjizi Tu gdje Istok susreće Zapad : engleski putopisci 19. stoljeća o Šibeniku i okolici, koju je priredio dr. sc. Marinko Šišak. Uz predgovor priređivača, knjiga sadrži prijevode poglavljā iz knjiga šestorice engleskih putopisaca koji su u posjetili Šibenik i njegov kraj i u tim djelima ostavili svoje dojmove. Knjigu će, osim dr. Šiška, predstaviti akademik Nenad Cambi, nakon pozdravne riječi Vilijama Lakića, ravnatelja Knjižnice. Predstavljanje će popratiti i prigodna izložba.

Navečer u 18 sati u multimedijskoj dvorani Gordana Dragičević, permakulturni stručnjak, održat će predavanje pod naslovom „Regenerativna poljoprivreda“. Predavanje Knjižnica organizira kao dio programa „Zeleno volim“, koji sufinanciraju Europska unija i Grad Šibenik u sklopu projekta C-Change (programa URBACT III).

Prema običaju, Knjižnica će na svoj dan oprostiti zakasninu korisnicima koji tada vrate građu čiji su rok posudbe prekoračili.