Misija gradske uprave

Gradska uprava s gradonačelnikom na čelu mora predstavljati prvu i zadnju instancu građana u rješavanju njihovih problema, ona im u svakom segmentu mora stajati na raspolaganju i biti mjestom rješavanja njihovih pojedinačnih ali i zajedničkih problema. Obraćajući se gradskoj upravi, građani moraju u svakom trenutku znati i što je još važnije i uvjeriti se u činjenicu da su zaštićeni osnovnim građanskim i ljudskim pravima. Odnos na relaciji gradska uprava-građani mora se graditi na međusobnom uvažavanju i povjerenju, ali se isto tako moraju znati prava i odgovornosti obaju strana. S takvom gradskom upravom, koja počiva na zdravim principima rada, građani će moći lakše i efikasnije komunicirati sa svojom neposredno izabranom vlašću, odnosno s gradonačelnikom.

 

Sve to moguće je postići uz tri osnovna postulata koje treba provoditi, ali u koje treba prije svega i vjerovati, a to su: stručnost, otvorenost i solidarnost.

 

Svi su oni pretpostavka kvalitetnom radu; stručnost, upošljavanje obrazovanih kadrova, željnih rada na dobrobit svih, s posebnim naglaskom na mlade ljude koji će dati svježinu u komunikaciji s građanima; otvorenost, rad bez ograda i predrasuda; rad kojim dokazujemo da smo spremni prihvatiti sve dobro i pozitivno i to i primijeniti, ali isto tako sve dobro i pozitivno što činimo podijeliti s našim sugrađanima; solidarnost, poseban osjećaj za posao koji se radi, spremnost da se u svakom trenutku stavimo na raspolaganje i angažiramo za dobrobit pojedinca i našega Grada.

 

Građani mogu podnositi upite na adrese:

Ured gradonačelnika, Trg palih branitelja Domovinskog rata 1, 22 000 Šibenik ili elektroničkim putem na e-mail adrese: gradonacelnik@sibenik.hr

 

E-mail adresa za upite medija:
press@sibenik.hr