Zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer

Zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer

Nikica Penđer

Nikica Penđer rođen je u Šibeniku 29. travnja 1975. godine. U rodnom gradu je proveo djetinjstvo i završio osnovnu školu, a potom se opredijelio za srednju stručnu elektrotehničku školu.

Sa samo 18 godina, 1993. godine dobrovoljno se prijavio u Hrvatsku vojsku kako bi sudjelovao u obrani neovisnosti i opstojnosti Hrvatske i Šibenika koji je bio jedno od uporišta obrambenog rata.

Od 1994. do 1995. godine pripadnik je 113. šibenske brigade. Godine 1995. priključuje se specijalnoj jedinici policije Jastrebovi, gdje Domovini služi do 1996. godine. S Jastrebovima je sudjelovao i u oslobodilačkoj akciji Oluja, za što je i odlikovan medaljom.

Nakon rata, bavi se trgovinom u rodnom gradu te radi u poduzećima Borovo i Peko.

Od samog osnutka 2009. godine predsjednik je Gradskog odbora Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević.

Na lokalnim izborima 2013. godine stranački je kandidat HSP dr. Ante Starčević za zamjenika gradonačelnika Šibenika na koalicijskoj listi HDZ, HSP AS, HSS, HČSP. Nakon pobjede na lokalnim izborima, dužnost zamjenika gradonačelnika službeno obavlja od 10. lipnja 2013. godine.

Oženjen je te živi u obiteljskoj kući u Šibeniku. Slobodno vrijeme provodi u šetnji te druženju s obitelji i prijateljima.

E-mail: nikica.pender@sibenik.hr