Gradonačelnik učenicima prvih razreda Osnovne škole Fausta Vrančića zaželio uspješan početak školske godine

09.09.2019

 Gradonačelnik učenicima prvih razreda Osnovne škole Fausta Vrančića zaželio uspješan početak školske godine

U povodu početka nove školske godine 2019./2020. gradonačelnik Željko Burić, zamjenik gradonačelnika Paško Rakić i pročelnica za Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mirjana Žurić pozdravili su danas učenike 1.a i 1.b razreda Osnovne škole Fausta Vrančića.

 

 U školi je danas organiziran svečani doček za 42 učenika prvih razreda i njihovih roditelja.

 

„S posebnom radošću danas se nalazimo u najstarijoj šibenskoj školi koja se nalazi u samom centru grada, u staroj gradskoj jezgri, a koja je ove školske godine upisala čak dva razreda prvašića. Draga djeco, želim vam mnogo uspjeha na početku novog životnog razdoblja, da s lakoćom svladate svoje obveze, upijate nova znanja i stvarate lijepa prijateljstva.“, poručio je gradonačelnik Željko Burić te učenicima podijelio prigodne edukativne poklone. 

 

Uspješan početak nove školske godine gradonačelnik je zaželio i ostalim učenicima osnovne škole Fausta Vrančića, njihovim roditeljima, nastavnicima, školskim djelatnicima te ravnateljici Snježani Ćaleti.

 

Ove je godine u prve razrede osnovnih škola na području grada Šibenika upisano 456 učenika, a najveće povećanje prvašića bilježi upravo Osnovna škola „Faust Vrančić“.  Dva razredna odjeljenja produženog boravka za učenike prvih razreda organizirana su u Osnovnoj školi Tin Ujević.

 

Osnovne škole kojima je osnivač Grad Šibenik pohađa ukupno 3.339 učenika.