Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić potpisao ugovor o dodjeli sredstava za pomoćnike u nastavi

01.09.2017

 Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić potpisao ugovor o dodjeli sredstava za pomoćnike u nastavi

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić potpisao je danas u Zagrebu, u nazočnosti  ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda u svrhu osiguravanja pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim ustanovama.

 

„Grad Šibenik uspješno je drugu godinu zaredom osigurao bespovratna sredstva za osiguranje pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju. S djecom će raditi ukupno 28 pomoćnika u sedam osnovnih škola na području grada Šibenika koji će im pružati podršku za kvalitetno uključivanje u nastavu.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.073.801,60 kn, a Grad Šibenik ostvario je iz Europskog socijalnog fonda 4.312.731,36 kn, dok će se ostatak sredstava osigurati u gradskom proračunu.

 

Sredstva su osigurana za vremenski period od četiri godine. U sklopu ugovora Gradu Šibeniku osigurana su i sredstva za rad koordinatora koji će upravljati svim aktivnostima za vrijeme trajanja projekta.

 

 

Cilj ovog projekta je kod učenika s teškoćama pojačati osjećaj pripadnosti i samopoštovanja, emocionalnog funkcioniranja, uspješnije socijalizacije što dovodi do poboljšanja njihovih obrazovnih postignuća.  Osim toga, projektom će 28 osoba pronaći zaposlenje te steći nove vještine kroz edukaciju, iskustvo u radu s djecom i povećati stupanj zadovoljstva kroz pomoć učenicima s teškoćama u razvoju.