100. obljetnica Lovačkog društva Šibenik

22.09.2013

100. obljetnica Lovačkog društva Šibenik

Lovačko društvo Šibenik slavi danas 100. obljetnicu svoga djelovanja te im se, tom prigodom, pridružio i šibenski gradonačelnik dr. Željko Burić.

Program obilježavanja obljetnice započeo je jutrošnjim polaganjem vijenaca kod  Središnjeg križa na Gradskom broblju Kvanj za sve preminule članove društva. Vijenac je, u ime Županijskog lovačkog saveza, položio njegov predsjendik Nedjiljko Dujić, a u ime Lovačkog saveza Šibenik predsjednik Zoran Baić.  Članovi Društva, kojih je danas 120,  okupili su se na mulu Krka na šibenskoj rivi, gdje ih je pozdravio gradonačelnik Željko Burić.

Zahvaljujući gradonačeliku na čestitkama predsjednik Lovačkog društva Šibenik Zoran Baić je kazao: „Ponosni smo na ovu veliku obljetnicu, ali i na naše djedove i očeve koji su zajedno s nama radili na opstanku Društva. U Šibeniku je lovstvo uistinu tradicija i nekada je gotovo svaka šibenska obitelj dala  barem jednog člana našeg Društva. Danas brojimo 120 članova, a lovačko područje na kojem djelujemo obuhvaća Srimu, Jadrtovac, Donje Polje, Vrsno i Podine.“

Povorka članova uz prigodne zvuke glazbe uputila se prema šibenskoj katedrali gdje će nazočiti misnom slavlju.

Lovačko društvo Šibenik ovogodišnji je dobitnik nagrade Grada Šibenika koja će im, u prigodi blagdana sv. Mihovila i Dana Grada Šibenika, biti suručena na svečanoj sjednicic Gradskog vijeća, u petak 27. rujna.