Burić: Šibenik postaje grad znanja i inovativnih tehnologija

14.07.2017

Burić: Šibenik postaje grad znanja i inovativnih tehnologija

Gradonačelnik Željko Burić primio je danas u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, u nazočnosti ministrice Martine Dalić, Odluku o financiranju projekta Centra za nove tehnologije i poduzetništvo - Trokut.  Grad Šibenik za ovaj projekt uspješno je ostvario 20 milijuna kuna bespovratnih sredstva Europske unije putem natječaja Europskog fonda za regionalni razvoj, Razvoj poslovne infrastrukture, Operativni program "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

 

„Europskim projektima poput ovog grad Šibenik mijenja svoje lice. Imamo bogomdano podneblje i okoliš, a smišljenim pristupom gospodarstvu uspjeh nam je zajamčen.  Inovativni projekt Trokut privući će  brojne mlade ljude iz cijelog svijeta upravo u Šibenik koji će im postati nezaobilazna točka u kreiranju novih ideja i novih poslova. Na taj način nastavljamo pozicionirati Šibenik kao grad znanja i novih, inovativnih tehnologija.“, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

 

Centar za nove tehnologije i poduzetništvo gradit će se na prostoru Mandaline u svrhu poticanja, rasta i razvoja malih i srednjih poduzeća te stvaranja novih radnih mjesta na području Šibensko – kninske županije.

 

Prostire se na dvije etaže ukupne površine 2084 m2 te će biti najsuvremenije opremljen.

U samom centru predviđeno je 28 funkcionalnih jedinica, fleksibilni prostori, Fab lab radionice, uredi, kabine i drugo. Glavni projekt izradio je Arhitektonski biro Prostor iz Šibenika. U sklopu projekta, uredit će se okoliš i pristupna cesta. Projektom je predviđen radni ambijent po modelu Holliworka.

 

Partneri Grada Šibenika u projektu su Podi Šibenik d.o.o. i Poduzetnički inkubator ZIP d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, dok su suradnici na projektu Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe,  Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, Sveučilište u Zagrebu-Šibenik, Veleučilište u Šibeniku,  Tehnička škola Šibenik,  Industrijsko-obrtnička škola Šibenik te Javna ustanova razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 27.722.245,10 kuna.

 

Na današnjoj svečanosti u Ministarstvu gospodarstva gradovima, općinama, županijama i razvojnim agencijama dodijeljena su sredstva u visini od 368 milijuna kuna za ukupno 23 projekta. Ministrica Martina Dalić pohvalila je inicijative i projekte te svima poželjela mnogo uspjeha pri realizaciji.