Djeca posjetila gradonačelnika u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna

05.10.2017

Djeca posjetila gradonačelnika u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna

 

U povodu obilježavanja Dječjeg tjedna, gradonačelnik Željko Burić i zamjenik gradonačelnika Paško Rakić primili su danas mališane iz DV „Osmijeh“, učenike drugog razreda OŠ Tina Ujevića te dječju gradonačelnicu Katarinu Milković. U pratnji svojih odgojiteljica i učiteljica, djeca su gradonačelniku postavljala brojna pitanja te su iznijela svoje prijedloge kako poboljšati uvjete života djece u gradu.

 

„Šibenik s ponosom nosi titulu „Grad – prijatelj djece“ i upravo kroz taj projekt radit ćemo i dalje kako bi vam osigurali što sretnije djetinjstvo. Naša je zadaća brinuti o predškolskom odgoju, odnosno dobroj opremljenosti vaših vrtića i škola, ali i dječjih igrališta.“, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

 

Dječji tjedan, tradicionalna godišnja akcija koja se održava prvog tjedna listopada,  programom i aktivnostima u potpunosti je posvećena djeci, a organizira je Društvo Naša djeca.

 

Ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu tijekom trajanja Dječjeg tjedna, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece te poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.