Grad Šibenik će se pobrinuti za preuređenje sportskih terena u njegovoj nadležnosti

30.10.2013

Grad Šibenik će se pobrinuti za preuređenje sportskih terena u njegovoj nadležnosti

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić i njegovi suradnici nastavljaju praksu hodajućeg kolegija treći tjedan zaredom, a današnje tema bili su održavanje nogometnog igrališta u Crnici (Sportski centar Ljubica) i stadiona HNK Šibenika na Šubićevcu. Riječ je o sportskoj infrastrukturi u koju grad želi ulagati, s obzirom na veliki broje djece i škola sportova u Šibeniku. „Obilazak je upravo usmjeren na potrebu stvaranja uvjeta za treniranje naše djece i slike Grada kao uljuđenog  domaćina svih sportskih natjecanja“, kazao je gradonačelnik.

„Današnja namjera nam je bila obići objekte za koje je gradska uprava odgovorna i moram priznati da oni funkcioniraju u lošijim uvjetima nego što sam očekivao. Primjerice, na nogometnom igralištu u Crnici svakodnevno se sportom bavi veliki broj šibenske djece, prije svega juniora i kadeta, koji igraju u 1. hrvatskoj ligi, a mi kao Grad im svakako moramo osigurati barem minimum uvjeta za treninge,“ naglasio je gradonačelnik Burić. Prema njegovim riječima, nadležna gradska upravna tijela pobrinut će se za izradu projekta preuređenja betonskog  igrališta u Crnici, u vidu popravka tribina i „presvlačenja“ novog asfaltnog sloja, kao i učvršćivanja golova te u dogovoru sa zainteresiranim građevinskim tvrtkama krenuti u realizaciju.

„Grad Šibenik osigurat će materijal, a ja ću osobno pozvati građevinske tvrtke koje rade na području našega grada, da se uključe u projekt i doniraju radove.“, kazao je gradonačelnik. U Crnici je također obišao parcelu između tribina i obiteljskih kuća te dao nalog komunalnom pročelniku da se izradi troškovnik sanacije i te lokacije.

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika mr.sc.Danijel Mileta kazao je kako su u tijeku radovi na postavljanju reflektora na nogometnom igralištu u Crnici: „Ovdje trenira 280 kadeta i juniora i naših najmlađih polaznika škole nogometa. Postavljanjem reflektora omogućili smo im, posebice u vrijeme skraćivanja dana,  da treniraju i u poslijepodnevnim i večernjim satima i pripremaju se za utakmice u 1. hrvatskoj juniorskoj i kadetskoj ligi.“

Gradonačelnik se osvrnuo i na stanje pomoćnog stadiona na Šubićevcu, za čije je uređenje i postavljanja umjetne trave potrebno izdvojiti oko 2 milijuna kuna. „S obzirom na financijsku težinu ovog pothvata, u mjega ćemo morati krenuti postepeno“, zaključio je gradonačelnik.

Uz gradonačelnika i njegove zamjenike mr. sc. Danijela Miletu i Nikicu Penđera te pročelnike gradskih upravnih odjela, obilasku navedenih sportskih objekata prisustvovali su i direktor HNK Šibenik Novica Ljubičić, ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Šibenik Zlatko Jurić te predsjednici Saveza sportova Grada Šibenika Nenad Bubrić, Saveza sportova Šibensko – kninske županije Željko Šimunac i Županijskog nogometnog saveza Željko Dulibić.

Direktor HNK Šibenik Novica Ljubičić izrazio je zahvalnost gradonačelniku Buriću na dolasku na Šubićevac, s obzirom da je ovo prvi službeni posjet šibenskog gradonačelnika stadionu na Šubićevcu od  daleke 1979.g.

Predsjednik Županijskog nogometnog saveza Željko Dulibić također je izrazio zadovoljstvo gradonačelnikovim obilaskom sportske infrastrukture u Crnici i na Šubićevcu te kazao: „Širimo bazu klubova na području cijele županije, a želimo animirati i lokalnu upravu u uređenju infrastrukture za naše sportaše.“