Grad Šibenik dobit će igralište za djecu s posebnim potrebama

28.03.2019

Grad Šibenik dobit će igralište za djecu s posebnim potrebama

Gradonačelnik Željko Burić i ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac Branka Bego potpisali su danas s predsjednikom Uprave Jadranske banke d.d. Šibenik Matom Filipovićem Ugovor o donaciji za uređenje i opremanje igrališta za djecu s posebnim potrebama.


Dječje igralište će se urediti na području Park šume Šubićevac, a Jadranska banka za tu je svrhu donirala iznos od 750 tisuća kuna.


„Zahvaljujemo Jadranskoj banci na vrijednoj donaciji kojom će se omogućiti realizacija igrališta, a u kojem će uživati djeca s posebnim potrebama te korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac. Bit će to ujedno i prvo takvo igralište u Šibeniku prilagođeno djeci s teškoćama u razvoju.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Zahvalama se pridružila i ravnateljica Centra Branka Bego koja je istaknula kako je u sklopu humanitarne akcije „I mi se želimo igrati“ prikupljen iznos od 80 tisuća kuna koji su donirali gospodarski subjekti i fizičke osobe te će navedena sredstva biti utrošena u opremanje igrališta.

 

„Ulaganje u zajednicu u kojoj poslujemo i čiji smo dio uvijek je bio interes Jadranske banke. Nastojimo sudjelovati u što više društveno korisnih projekata, a danas sam posebno ponosan što na ovaj način možemo doprinijeti poboljšanju kvalitete života djece koja se hrabro nose sa svim izazovima u svom razvoju. Sa zadovoljstvom naglašavam da je i Hrvatska poštanska banka, pod čijim će imenom od ponedjeljka 1. travnja poslovati Jadranska banka, predana društveno odgovornom poslovanju i iznimno aktivna u stvaranju bolje i sretnije zajednice. Uvijek ćemo podržati aktivnosti i projekte s kojima ćemo ostaviti najvrjedniji trag.“, rekao je Mato Filipović, predsjednik Uprave JABA-e.

 

Procijenjena vrijednost troškova izgradnje igrališta iznosi 750 tisuća kuna, a postupak javne nabave provest će Grad Šibenik.