Grad Šibenik otvoren za investitore – Dogus grupa gradi hotel u Mandalini

31.10.2013

Grad Šibenik otvoren za investitore – Dogus grupa gradi hotel u Mandalini

Gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić, zajedno sa svojim zamjenikom mr. sc. Danijelom Miletom i pročelnicima upravnih odjela danas se sastao s predstavnicima Dogus grupe, turskim investitorima koji su na području Mandaline već izgradili marinu za megajahte, a uskoro počinju graditi i hotel na poluotoku Kuline, vrijedan oko 20 milijuna eura. Direktor Dogus grupe Hrvatska Burak Baykan zahvalio je gradonačelniku Buriću na brzom izdavanju lokacijske dozvole koja će omogućiti nastavak ovog vrijednog turističkog projekta na području Grada Šibenika.

„Grad Šibenik gaji otvoren odnos prema investitorima, čemu je ovaj projekt i dokaz. Dogus grupi, kao jednom od najvećih ulagača na području Šibenika, stajat ćemo uvijek na raspolaganju za razgovor o nekim novim idejama te ih shodno tome upoznati sa sličnim projektima kojima je krajnji cilj razvoj našeg grada,“ istaknuo je gradonačelnik. Turskim investitorima Burić je potom predstavio projekte Vrnaže, tvrđave sv. Mihovil, razvoja Sveučilišta, područja nekadašnjeg TEF-a, kao i projekte Drage, Podsolarskog, a upoznao ih je i s činjenicom kako je u tijeku razgradnja postrojenja  elektrolize, čijim dovršetkom će se otvoriti veliki prostor i mogućnost širenja grada prema Brodarici.

Burak Baykan je izvijestio predstavnike Grada kako bi do kraja studenoga trebao biti izrađen glavni projekt izgradnje hotela, nakon čega slijedi i izdavanje građevinske dozvole „Već smo započeli s pripremnim radovima na terenu, a cilj nam je završiti izgradnju hotela do proljeća 2015. godine. Želimo uključiti i šibenske tvrtke u ovaj projekt i zahvalni smo na potpori i svim savjetima koje možemo dobiti od Grada Šibenika,“ kazao je Baykan.