Gradonačelnik Burić: Grad Šibenik odgovorno financijski posluje

09.02.2018

Gradonačelnik Burić: Grad Šibenik odgovorno financijski posluje

S obzirom da su se u šibenskim medijima ovih dana mogle ponovno pročitati neprovjerene informacije o stanju u gradskim financijama, ali i budućim kadrovskim promjenama, dužni smo na iste i reagirati.

 

Naime, Grad Šibenik kao i dosad nastavlja odgovorno financijski poslovati te ispunjavati sve svoje financijske obaveze. Proračun za 2018. godinu koji je izglasan u Gradskom vijeću prati realne financijske mogućnosti i planiran je u skladu s rokovima izvedbe ključnih gradskih projekata te ostalih stavki vitalnih za normalno funkcioniranje Grada. Posebno se pri tom pazilo da se ponovno osiguraju sredstva za sva socijalna davanja naših sugrađana kao što su studentske stipendije, besplatan i subvencioniran javni prijevoz, pomoć za podmirenje troškova ogrjeva i stanovanja, naknada za novorođeno dijete, sufinanciranje programa pomoćnika u nastavi, pogrebnih troškova te se pomaže u prevladavanju drugih teškoća u sklopu socijalnog programa Grada Šibenika.

 

Iz gradskog proračuna financirat će se u potpunosti ili jednim dijelom i projekti poput konačnog pretvaranja Poljane u središnji gradski trg, revitalizacije treće šibenske tvrđave – sv. Ivana, obnove dječjeg vrtića Vidici, uređenja sportskih i dječjih igrališta, izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Bikarac, izgradnje komunalne infrastrukture u gradskim četvrtima i mjesnim odborima te mnogi drugi. 

 

Treba napomenuti da se ovakve dezinformacije već godinama periodično pojavljuju u medijima, a grad je u isto vrijeme financijski uredno funkcionirao. 

 

Što se tiče promjena unutar Gradske uprave, i njih dočekujemo spremni. Tim na čelu s pročelnikom Matijom Bumbakom odlučio je otići u nove poslovne izazove i tim povodom im želimo svu sreću. Grad Šibenik im je u protekle četiri godine omogućio da rade na izvanrednim projektima priznatima u čitavom svijetu te da napreduju i uče. Svačije pravo je okušati se i u privatnom sektoru i vjerujemo da će se kolege tamo dobro snaći.

 

Funkcioniranje bilo kojeg ozbiljnog Grada ne čine dvoje ili troje ljudi već čitav niz vrijednih i sposobnih pojedinaca koji svojim zalaganjem, trudom i timskim radom pridonose boljitku Šibenika i njegovih građana.

 

Gradski projekti koje je vodio Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj nastavljaju se po planiranom toku te smo sigurni kako će Šibenik i dalje ostati grad-primjer za realizaciju inovativnih i EU projekata.