Gradonačelnik Burić: Ova Gradska uprava točno zna kako će razvijati sve površine u gradu

07.11.2013

Gradonačelnik Burić: Ova Gradska uprava točno zna kako će razvijati sve površine u gradu

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić na današnjoj je konferenciji za novinare odbacio sva nagađanja o poltičkim razlozima smjene Krešimira Šakića s pozicije direktora TEF-a, istaknuvši kako je uzrok Šakićeve smjene nezadovoljavajuće upravljanje šibenskom tvrtkom: „U razdoblju njegove Uprave nije napravljen niti jedan konkretni potez kojim bi se riješio financijski problem TEF-a“, istaknuo je Burić, nadodavši kako „ne samo da prostor TEF-a nije stavljen u funkciju, nego nema niti certifikat o čistoći prostora, a nije napravljen niti jedan financijski potez da se taj problem riješi“.
Burić je istaknuo kako ova gradska uprava točno zna kako će razvijati sve površine u gradu: od TEF-a, Obonjana, Drage ili Zablaća: „Nitko ništa ne krije ispod žita, pokazat ćemo kako se transparentno ponaša“. „I priča TEF-a i priča Obonjana idu svojim intenzitetom, a ova gradska uprava stavit će u funkciju oba lokaliteta“, poručio je Burić. Burić je kazao kako je jedina aktivnost koju je Šakić napravio kao direktor TEF-a prijava predstečajne nagodbe, ali da je cijeli proces neozbiljno proveden: „Sporni trenutak nastaje mojim pitanjem koliko je TEF dužan INA-i, na što gospodin Šakić odgovara 46, 5 milijuna kuna. To nije točno – TEF duguje INA-i nula kuna, Grad je taj koji duguje INA-i, a gospodin Šakić taj iznos prijavi kao dug tvrtke kojoj je na čelu Uprave. INA, koja ima založno pravo na nekretninama, ima i tzv. razlučno pravo u predstečajnoj nagodbi temlejem kojeg može reći „Gospodo, mi u tom postupku ne sudjelujemo“ i istog bi trenutka mogla blokirati TEF i gurnula bi ga u stečaj“.
Gradonačelnik je novinarima iznio i stav kako je današnji istup SDP-ovaca motiviran previranjima u stranci, a ne stvarnom željom za rješavanjem gradskih problema: „Na konferenciji za novinare izneseno je niz neistina, vjerujem više iz neznanja. Gospodin Šakić novoizabrani je dopredsjednik SDP-a, stranke koja u gradu ima velikih unutarnjih problema i na ovaj način se vjerojatno želi skrenuti pažnja građana s tema koje im u ovom trenutku ne odgovaraju.“
Dodao je kako je gradska uprava s INA-om uspostavila kontakt i kako su pregovori u tijeku.