Gradonačelnik Burić primio Nazifa Djaferija

29.11.2019

Gradonačelnik Burić primio Nazifa Djaferija

 

Gradonačelnik Željko Burić primio je danas Nazifa Djaferija, otpravnika poslova u Veleposlanstvu Republike Sjeverne Makedonije u Hrvatskoj.


Sastanak je upriličen u Gradskoj upravi, a nazočili su i predstavnici udruge Hrvatsko-makedonska tangenta.


„ Nedavno sam posjetio glavni grad Republike Sjeverne Makedonije i zaista me impresionirao. Tom prigodom su i Šibenčani nastupili u Skopju u povodu obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske. Drago mi je da u kontinuitetu njegujemo suradnju naših zemalja, a u tom poslu intenzivan trud ulaže udruga Hrvatsko-makedonska tangenta.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.


Uspostavljena je suradanja u domeni umjetnosti, kulture i medija; književni susreti makedonskih i šibenskih pisaca na otoku Zlarinu već su postali tradicija, u Šibeniku je ranije organiziran i nastup folklornog ansambla iz Velesa uz autohtonu gastro ponudu, a upriličena je i razmjena predstavnika medijskih kuća ovih dviju država.


Nazif Djaferi zahvalio se na gostoprimstvu te iskazao zadovoljstvo  suradnjom koja je ostvarena i  na nacionalnoj razini.


„ Hrvatska nam je iskreni prijatelj, država koja nas podržava i pomaže nam u našim procesima. Konkretno u Šibeniku vidim mogućnosti gospodarskog razvoja te suradnje na polju obrazovanja.“, kazao je Djaferi.


Po završetku sastanka u Uredu gradonačelnika, Nazif Djaferi, zajedno s predstavnicima Hrvatsko-makedonske tangente uputio se u Gradsku knjižnicu Juraj Šižgorić kako bi  upoznao vrijedne sadržaje naše kulturne ustanove, a predviđen je i obilazak povijesne jezgre grada Šibenika, te posjet tvrđavi Barone.