Gradonačelnik primio novog koncesionara šibenskog brodogradilišta

13.02.2019

Gradonačelnik primio novog koncesionara šibenskog brodogradilišta

Gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima primio je danas novog koncesionara brodogradilišta Šibenik – predsjednika Uprave Iskra d.d. Dušana Šešoka i direktora Iskra brodogradilišta 1 d.o.o. Matiju Šešoka. Sastanku su nazočili i Roko Vuletić, predsjednik Uprave NCP Grupe te Čedo Petrina, ravnatelj Lučke uprave šibenik. Tema sastanka bili su planovi novog koncesionara te buduće investicije na području brodogradnje u Šibeniku.

 

„Iznimno nas je obradovala vijest što ste prepoznali perspektivu i velike mogućnosti razvoja šibenskog brodogradilišta. Grad Šibenik stoji vam na raspolaganju kao partner i suradnik u razvoju vašeg poslovanja i daljnjem širenju proizvodnje. Šibensko gospodarstvo se oporavilo i čini 30 posto u ukupnim prihodima, stoga nam je drago da se kontinuirano otvaraju mogućnosti za nove investitore.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić te predstavio projekte koji će se uskoro realizirati u blizini šibenskog brodogradilišta.

 

Predsjednik Uprave Iskra d.d. Dušan Šešok zahvalio se gradonačelniku na prijmu te istaknuo kako tvrtka ima velike ambicije u jačanju brodograđevne i remontne djelatnosti u Šibeniku kroz ulaganja u nove tehnologije.

 

„Želja nam je biti dugoročni strateški investitor te uspostaviti korektan odnos prema Gradu Šibeniku i svim našim poslovnim partnerima te zaposlenima.“, kazao je Šešok.

 

Podsjetimo, Ministarstvo mora pomorstva i infrastrukture sklopilo je sukladno odluci Vlade RH, početkom veljače Ugovor o prijenosu koncesije pomorskog dobra luke posebne namjene – brodogradilište Šibenik, s dosadašnjeg koncesionara NCP Remontno brodogradilište Šibenik u stečaju na novog koncesionara Iskra brodogradilište 1 d.o.o.