Gradonačelnik primio predstavnike Zajednice udruga antifašističkih boraca Šibensko-kninske županije

31.10.2013

Gradonačelnik primio predstavnike Zajednice udruga antifašističkih boraca Šibensko-kninske županije

U povodu sjećanja na 3. studenog 1944. godine, kada je Šibenik oslobođen od fašističke okupacije gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić primio je predstavnike Zajednice udruga antifašističkih boraca Šibensko-kninske županije: tajnika zajednice Slavka Matića, te članove Zoru Čeko i Branka Milaka .

Prisjećajući se velike bitke na Tromilji, Slavko Matić je gradonačelniku darovao svoju knjigu „Mladost Dalmacije za slobodu“, koja je jedinstvena po tome što sadrži popis svih poginulih boraca Dalmacije na jednom mjestu.

„Hrvatski antifašisti su odigrali povijesnu  ulogu u borbi protiv tadašnjeg zla i antifašizam je utkan u temelje hrvatske državnosti, kao i suvremene Europe.“, kazao je gradonačelnik.

Na sastanku je bilo riječi o potrebi obnove spomenika na Šubićevcu, te je dogovoreno kako će Zajednica antifašista Šibensko-kninske županije, uz potporu Grada Šibenika, uputiti zamolbu za financijsku pomoć Ministarstvu kulture, s obzirom da se 2014. g. obilježava 70. obljetnica oslobođenja Šibenika od fašističke okupacije Šibenika.