Gradonačelnik primio prvog tajnika Veleposlanstva Japana

14.03.2018

Gradonačelnik primio prvog tajnika Veleposlanstva Japana

Prvi tajnik Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj g. Susumu Kiyosawa boravi danas u službenom posjetu Šibeniku u sklopu kojeg se sastao s gradonačelnikom Željkom Burićem.


Gradonačelnik je prvog tajnika g. Kiyosawu upoznao sa strateškim projektima na području grada Šibenika s naglaskom na gospodarskim potencijalima Poduzetničke zone Podi te razvoju modernih tehnologija.

 

„Podi su površinom najveća gospodarsko-industrijska zona u Hrvatskoj, odličnog prometnog položaja te kompletno infrastrukturno opremljena. Sama poduzetnička  zona je  usredotočena na proizvodnju kao impuls našeg gospodarskog rasta s ciljem povlačenja upravo takvih ulagača. Grad Šibenik svoju budućnost temelji na razvoju modernih tehnologija i IT-a kroz uspostavu Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut, ali i razvoju studijskih programa u kojima će se mladi educirati za rad u zanimanjima 21. stoljeća. “, kazao je gradonačelnik.

 

Razgovaralo se i o razvoju šibenskog turizma te planiranim investicijama u turizmu, a gradonačelnik je istaknuo kako Šibenik bilježi porast broja dolazaka turista s azijskog područja te vjeruje kako će ta brojka i rasti s obzirom da je Šibenik među rijetkim gradovima u svijetu s čak dva UNESCO-va spomenika kulture i dva nacionalna parka.

 


G. Kiyosawa zahvalio je gradonačelniku na primanju te je istaknuo spremnost Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj za jačanjem daljnje suradnje između dviju zemalja.