Gradonačelnik učenicima prvog razreda osnovne škole Tina Ujevića zaželio uspješan početak školske godine

04.09.2017

Gradonačelnik učenicima prvog razreda osnovne škole Tina Ujevića zaželio uspješan početak školske godine

U povodu početka nove školske godine 2017./2018. gradonačelnik Željko Burić, zamjenik gradonačelnika Paško Rakić i pročelnica za Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mirjana Žurić pozdravili su danas učenike 1.a i 1.b razreda osnovne škole Tina Ujevića. U školi je danas organiziran svečani doček za 50-ak učenika prvih razreda i njihovih roditelja.

 

„Želim vam mnogo uspjeha na početku novog životnog razdoblja, da s lakoćom svladate svoje obveze, upijate nova znanja i stvarate lijepa prijateljstva.“, poručio je učenicima gradonačelnik Željko Burić te im podijelio prigodne edukativne poklone.  

 

Uspješan početak nove školske godine gradonačelnik je zaželio i ostalim učenicima osnovne škole Tina Ujevića, njihovim roditeljima, nastavnicima, školskim djelatnicima te ravnatelju Vladimiru Braici.

 

Ove je godine u prve razrede osnovnih škola na području grada Šibenika upisano 409 učenika, što je 67 prvašića manje nego u školskoj godini 2016./2017. Najveći broj učenika prvih razreda upisan je u OŠ Tin Ujević gdje je ove godine organiziran produženi boravak za učenike prvih razreda.

 

Osnovne škole kojima je osnivač Grad Šibenik pohađa ukupno 3.308 učenika.

Na području grada Šibenika djeluje i Katolička osnovna škola koja je ove godine upisala dva prva razreda, odnosno 42 učenika. 

 

Ove školske godine područnu školu OŠ Meterize na otoku Prviću pohađat će jedan učenik prvog razreda.