Gradonačelnik uručio zahvalnice sudionicima Dana mobilnosti

27.09.2013

Gradonačelnik uručio zahvalnice  sudionicima Dana mobilnosti

Gradonačelnik Šibenika, dr. Željko Burić primio je organizatore i sudionike Dana mobilnosti. Uručio im je zahvalnice za sudjelovanje u toj manifestaciji kojom je Grad Šibenik, u okviru projekta INTERMODAL  obilježio Europski tjedan kretanja. Zahvalnice su uručene predstavnicima Osnovnih škola Juraj Šižgorić, Juraj Dalmatinac i Faust Vrančić, šibenskom Domu zdravlja, Centru za pomoć i njegu Grada Šibenika, PU Šibensko - kninskoj, društvu sportske rekreacije „Sport za sve“ 08 forza Šibenik, Nacionalnom parku Krka, tvrtki VELPRO, te instruktorici Mirandi Trklji.

U aktivnostima organiziranim od 19. do 21. rujna sudjelovalo je više od tri stotine Šibenčana raznih uzrasta, koji su kroz vožnju biciklom, pješačenje, vježbu, ples, igru i druženje, barem na jedan dan zaboravili na svoje automobile. Time se Šibenik priključio velikoj obitelji od gotovo dvije tisuće gradova diljem Europe koji su, pod sloganima „Clean air – it's your move“ i „Do the right mix“ obilježili Europski tjedan kretanja. Poseban naglasak stavljen je na podizanje svijesti o utjecaju prometa na kvalitetu zraka u urbanim sredinama.


Gradonačelnik Burić, prilikom dodjele zahvalnica, prisutnima se obratio riječima: „Od srca Vam zahvaljujem, ne samo na aktivnostima u proteklih nekoliko dana, već i na svemu što svakodnevno činite za unaprijeđenje kvalitete života u našem gradu. Posebna vrijednost ove manifestacije je zajedničko sudjelovanje javnih ustanova, škola, udruga civilnog društva, poduzetnika i pojedinaca. Na taj način ste poslali jasnu poruku da je čist zrak i zdrav okoliš pravo, ali i odgovornost svakog od nas.“

Projekt INTERMODAL (INTERmodality MOdel for the Development of the Adriatic Littoral zone) sufinancira Europska komisija u okviru programa IPA Jadranske prekogranične suradnje. Ukupna vrijednost projekta je 2.000.000,01 €. Vrijednost dijela projekta koji provodi Grad Šibenik je 200.000 €, od čega EU sufinancira 170.000 € (85%).  Više informacija o projektu možete pronaći na internet stranicama www.intermodality.eu, www.mobilityweek.euiwww.dotherightmix.eu.