Gradonačelnik Željko Burić i zamjenik Paško Rakić nazočili svečanosti u povodu Dana općine Tomislavgrad

07.07.2017

Gradonačelnik Željko Burić i zamjenik Paško Rakić nazočili svečanosti u povodu Dana općine Tomislavgrad

Gradonačelnik Željko Burić i zamjenik gradonačelnika Paško Rakić nazočili su danas svečanoj sjednici Općinskog vijeća Tomislavgrad u povodu obilježivanja Dana općine.


Grad Šibenik i Općina Tomislavgrad u Bosni i Hercegovini, podsjetimo, ove su godine uspostavili prijateljstvo i suradnju u sklopu „Povelje šest hrvatskih kraljevskih gradova“ - Grada Biograda na Moru, Grada Knina, Grada Nina, Grada Solina i Grada Šibenika i Općine Tomislavgrad.

 

Gradonačelnik Burić i zamjenik Rakić uputili su čestitke načelniku Općine Tomislavgrad Ivanu Vukadinu, predsjedniku Općinskog vijeća Luki Krstanoviću i svim žiteljima Općine Tomislavgrad u povodu Dana općine te istaknuli kako će Šibenik i Tomislavgrad nastaviti dosadašnju dobru suradnju.

 

Šibenik i Tomislavgrad povezani su i kroz sv. Nikolu Taveliću čije se Nacionalno svetište nalazi u Šibeniku, a u Tomislavgradu se svake godine štuje obilježavanjem duhovno-kulturne manifestacije „Dani sv. Nikole Tavelića“.


Prigodom ovogodišnje manifestacije u petak, 30. lipnja u galeriji i knjižnici Franjevačkog samostana u Tomislavgradu otvorena je izložba  „Put sandala svetog Nikole Tavelića“. Riječ je o nizu fotografija poznatoga fotografa Jasmina Fazlagića koji je prikazao put ovoga sveca, od njegova rođenja i života u Šibeniku, preko misijskoga djelovanja u Bosni do Jeruzalema i mučeničke smrti.

 

Inače, Dan općine Tomislavgrad slavi se u spomen na 1924. godinu, kada je u čast tisućite obljetnice krunidbe kralja Tomislava položen kamen temeljac za izgradnju duvanjske bazilike.