Gradonačelnik Željko Burić uručio studentima ugovore o stipendiranju

04.01.2018

Gradonačelnik Željko Burić uručio studentima ugovore o stipendiranju

Gradonačelnik Željko Burić danas je u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ uručio ugovore o stipendiranju šibenskim studentima koji su, temeljem javnog natječaja, ispunili uvjete i ostvarili pravo na financijsku potporu Grada Šibenika. Ukupno je dodijeljeno 35 ugovora o stipendiranju, četiri više u odnosu na prethodnu godinu.

 

„Vrijeme studiranja je najljepša faza u životu mladog čovjeka, ali obiteljima stvara dodatne troškove te se nadam da će ova sredstva barem malo rasteretiti budžet i vama i vašim roditeljima. Čestitam vam na ostvarenim stipendijama te priželjkujem da se većina vas, po završetku obrazovanja, vrati u svoj rodni grad.“, poručio je studentima gradonačelnik poželjevši im mnogo uspjeha u nastavku školovanja.

 

U kategoriji stipendija za studente prve godine preddiplomskih studija dodijeljeno je 11 stipendija, uključujući kriterij uspjeha u prethodnom obrazovanju te kriterij socijalnog statusa.

 

Prema istim kriterijima - uspjeha u prethodnom obrazovanju te socijalnom statusu pravo na stipendiju ostvarilo je i petero studenata prve godine diplomskih studija.

 

U kategoriji studenata viših godina studija uručeno je ukupno 19 stipendija. Visina stipendije iznosi 700,00 kuna mjesečno.