Izaslanstvo Grada Šibenika na primanju kod gradonačelnika Ljubljane

24.01.2018

Izaslanstvo Grada Šibenika na primanju kod gradonačelnika Ljubljane

Gradonačelnik Željko Burić danas se sastao s gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem. Prijam šibenskog izaslanstva upriličen je u Hribarjevoj sobi u ljubljanskoj Gradskoj vijećnici. Susret gradonačelnika Burića i Jankovića organiziran je u okviru održavanja međunarodnog kongresnog sajma Conventa.

 

„Snažan turistički uzlet Šibenika prepoznat je na internacionalnoj razini i veseli nas ovo predstavljanje u Republici Sloveniji, čiji državljani su među najbrojnijima na našoj obali.


Revitalizacija šibenske povijesne baštine pokretač je nove snage u turizmu, a po prvi put doživljavamo i da se naša najveća hotelska kuća Amadria Park, odnosno Solaris, okreće Šibeniku kao destinaciji. Kontinuiranim radom na podizanju kvalitete života i standarda, obogaćivanjem ponude radimo na razvoju cjelogodišnjeg turizma u Šibeniku, a kongresni turizam je jedan od elemenata koji će zaokružiti cjelinu.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić te istaknuo kako je sudjelovanje na Conventi sjajna prilika da se međunarodnom tržištu predstave Turistička zajednica grada Šibenika, Tvrđava kulture, JU Nacionalni park Krka te Amadria Park.

 

Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane, iskazao je zadovoljstvo suradnjom koja je ostvarena s Gradom Šibenikom te je istaknuo kako vjeruje da je to tek početak poveznica koje će graditi ova dva grada.

 

Gradonačelnik Burić ovom prigodom uputio je i čestitku Konvencijskom centru Šibenik na ostvarenom priznanju ovogodišnjeg sajma Conventa.

 

Centar se prostire na 6.000 m² te sadrži 11 dvorana i pratećih prostora organizatorima događaja pruža i dodanu vrijednost, budući da ga prati pet hotela s 1.500 soba, više od 20 različitih restorana i barova, 1.400 parkirnih mjesta i 1.100 djelatnika. Već u prvoj godini poslovanja Konvencijski centar Šibenik postao je prvi izbor mnogim tvrtkama te je već ugostio nekoliko događaja s više od 600 sudionika. Konvencijski centar Šibenik dodatno će doprinijeti produženju turističke sezone, ali i boljoj posjećenosti Šibenika i njegove okolice u pred i post sezoni.

 

 

Podsjetimo,  međunarodni  kongresni sajam Conventa okupio je oko 150 najvažnijih hotela, kongresnih centara, prostora za posebne događaje, cateringa te drugih pružatelja usluga iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Austrije, Italije, Bugarske, Albanije, Rumunje i Turske.