Konstituiran Savjet mladih Grada Šibenika

09.09.2014

Konstituiran Savjet mladih Grada Šibenika

Danas je u prostorijama Gradske uprave održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Šibenika.  Nakon što su, na 10. sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika, tajnim glasovanjem vijećnici izabrali devetero članova Savjeta mladih Grada Šibenika, danas je održana konstituirajuća sjednica ovog savjetodavnog tijela Grada.

Zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer čestitao je članovima Savjeta mladih na izboru i poželio im puno uspjeha u radu, a prvom sjednicom predsjedao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika dr.sc. Ivica Poljičak.

„Želim vam čestitati na želji da budete aktivni i uključite se ne samo u rješavanje problema, nego i u iznošenje ideja  i predlaganje promjena, koje će povećati kvalitetu života mladih u vašem gradu. Mi, vaši stariji kolege, pružat ćemo vam podršku u radu, u kojem ćete, nadam se,  biti demokratični. Morate znati da je demokracija osjetljiva biljka koja, ako se ne zalijeva, lako može prerasti u  korov, a korov je kasnije teško odstraniti. Većina je ta koja donosi odluke, ali se stavovi manjine moraju uvažavati. Uvijek morate poslušati mišljenje drugoga i uvažiti ga jer je tolerancija prva  pretpostavka za uspješan rad,“ savjetovao je mlade kolege  dr.sc. Poljičak.

Konstituirajućoj sjednici Savjeta mladih Grada Šibenika nazočilo je svih devetero članova, koji su na svojoj prvoj sjednici izabrali radna tijela; zapisničara i članove izborne komisije, kao i predsjednicu i njezinog zamjenika. Većinom glasova svih članova, za predsjednicu Savjeta mladih Grada Šibenika  izabrana je Stella Rak, a zamjenik predsjednice je Vinko Palinić.

Savjet mladih Grada Šibenika, osim predsjednice i zamjenika predsjednice, u naredne tri godine činit će još i Zvonimira Bralić, Vinko Sutlović, Matija Blaće, Mirjana Gović, Marija Makarin, Marin Goreta i Ante Mijat.