Najavljeni radovi na izgradnji zgrade putničkog terminala

31.01.2019

Najavljeni radovi na izgradnji zgrade putničkog terminala

Izaslanstvo Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture danas je u posjeti Šibeniku. Na Gatu Vrulje pomoćnika ministra Anđelka Petrinića sa suradnicima dočekali su  ravnatelj Luke Šibenik Čedo Petrina, zajedno s gradonačelnikom  Željkom Burićem i  županom  Goranom  Paukom.

Radovi na izgradnji zgrade putničkog terminala na gatu Vrulje počet će u listopadu ove godine, a financiranje će biti osigurano iz europskih sredstava i dijelom kreditom HBOR-a. Vrijednost pomorsko-putničkog terminala na gatu Vrulje je oko šest milijuna eura.

 „U planu je  izgradnja zgrade pomorsko-putničkog terminala gdje bi se smjestile sve ustanove u funkciji same luke i prometnog procesa, Carina, Kapetanija, Lučka uprava i druge.“ kazao je ovom prigodom pomoćnik ministra Anđelko  Petrinić.

Čedo Petrina, ravnatelj Lučke uprave Šibenik iskazao je zadovoljstvo što se nakon sezone kreće u realizaciju projekta pomorsko-putničkog terminala u Šibeniku te  također u uređenje dijela teretne luke. Gradonačelnik Željko Burić istaknuo je nužnost uređenja ovog dijela grada s obzirom na gospodarski oporavak Šibenika te turistički uzlet, naglasivši da su osobito otočani zaslužili bolje uvjete svakodnevnog funkcioniranja.