Obilježen Dan Policije

25.09.2013

Obilježen Dan Policije

Policijska uprava Šibensko-kninska danas je prigodno obilježila Dan policije. Program je počeo polaganjem vijenaca kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj. Počast poginulim i umrlim pripadnicima MUP-a polaganjem vijenca odali su gradonačelnik Željko Burić, njegov zamjenik Nikica Penđer i v.d. pročelnice za društvene djelatnosti Mirjana Žurić. Vijence su položili izaslanstva PU Šibensko-kninske, Šibensko-kninske županije, vojske, Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji , pravosuđa te izaslanstvo udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Nakon polaganja vijenaca, u šibenskoj katedrali sv. Jakova održana je misa zadušnica za poginule i umrle policijske službenike koju je predvodio policijski kapelan don Darko Poljak.

U sjedištu Policijske uprave Šibensko-kninske održan je prigodni program na kojem je zaslužnim policijskim i državnim službenicima PU Šibensko-kninske, načelnik Kostanić uručio nagrade i priznanja.

Prigodnim riječima, nazočne na svečanosti pozdravio je župan Pauk, te im čestitao Dan policije i blagdan njihova zaštitnika sv. Mihovila, sa željom da ih čuva i štiti u obavljanju složenog i odgovornog policijskog posla.