Obilježeno 120 godina DVD Šibenik

08.11.2013

Obilježeno 120 godina DVD Šibenik

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić sudjelovao je danas, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, obilježavanju 120. obljetnice  Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šibenik, vatrogastva u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji. Gradonačelnik je, u ime Grada Šibenika, primio i Spomen plaketu Društva, koju je, pored Grada Šibenika, dobilo i  DVD Mursko Središće,  PGD Spodnja Kungota, FF hinterbruhl, Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije, Policijska uprava Šibensko-kninska, Šibensko-kninska županija, Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Hrvatska vatrogasna zajednica i msr Ante Ivas.

Čestitajući šibenskim vatrogascima veliku obljetnicu i zahvaljujući im na predanom radu kroz tri stoljeća, gradonačelnik je kazao: „Hvala vam na svemu što ste radili i radite i nadalje za dobrobit građana i Grada, ali i uključivanjem u akcije i izvan granica Šibenika. Iskoristit ću ovu prigodu da vas sve zamolim za podršku u izgradnji novog vatrogasnog doma u Šibeniku, za čiju realizaciju očekujem i pomoć države. Ovaj Grad i ova Županija to zaslužuju, posebice kada se prisjetimo tragedije s Kornata u kojoj smo izgubili vrijedne članove Vatrogasne zajednice, među njima i našu mladost. Upravo u spomen na njih, ali i sve šibenske vatrogasce koji nisu više s nama, dužni smo ovaj projekt iznijeti do kraja“, kazao je gradonačelnik.


Vatrogascima i njihovim gostima obratili su se i ostali pokrovitelji obilježavanja 120.god. župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić i ravnatelj DUZS  dr.sc. Jadran Perinić, te predsjednik HVZ-e  mr.sc. Ante Sanader.

Članovima društva uručena su vatrogasna odličja, dok su spomenice uručene brojnim vatrogasnim društvima.

DVD Šibenik osnovan je 1893. godine i prva je i najstarija  vatrogasna organizacija u Gradu Šibeniku i Županiji Šibensko-kninskoj. Svojim radom i djelovanjem u području zaštite od požara, kao i kod raznih intervencija pri zaštiti i spašavanju, članovi DVDa Šibenik nebrojeno su puta pomogli i pomažu sugrađanima i žiteljima Šibensko-kninske županije.