Objavljen postupak javne nabave za izvođača radova na projektu „Revitalizacija područja tvrđave sv. Ivana“

06.11.2018

Objavljen postupak javne nabave za izvođača radova na projektu  „Revitalizacija područja tvrđave sv. Ivana“

Grad Šibenik  je objavio postupak javne nabave za izvođača radova na projektu 'Revitalizacija područja tvrđave sv. Ivana'. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 26.658.091,00 kn ( bez PDV-a), a rok izvršenja radova je 18 mjeseci.

 

„Sv. Ivan je naša  najveća tvrđava i treći biser fortifikacijskog sustava Šibenika koji će zaokružiti cjelinu turističke valorizacije šibenskih kopnenih utvrda. Revitalizacija povijesne baštine europskim novcem je naš potencijal razvoja, a turističku atraktivnost smo iskoristili za jačanje gospodarstva.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić, ističući i važnu ulogu Društva za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac u projektu.

Revitalizacijom tvrđave sv. Ivana obnovit će se i opremiti dvije cjeline tvrđave. Sjeverni dio tvrđave poznat kao 'Kliješta' i južni zvan 'Zvijezda'.  Revitalizacijom tvrđave sv. Ivana ukupne površine 18.657 metara četvornih obnovit će se bedemi te će se uvesti inovativni sadržaji,  atrakcije i proizvodi. U podnožju sjevernog obrambenog bedema posjetitelji će moći uživati u gastro-vizualnom konceptu. Uz pomoć tehnike 3D video-mappinga na zidinama tvrđave prikazivat će se sadržaji koji će stvarati optičke iluzije i dojam kretanja statičnih objekata.

Na tvrđavi će se smjestiti i Edukativni kampus opremljen pametnim interaktivnim učionicama i prezentacijskom prostorom. On će osigurati  i kvalitetan smještaj s pratećim tematskim prostorima koji će uvelike pridonijeti produljenju turističke sezone i dužem boravku posjetitelja u Šibeniku.

 

Dokumenti su svim zainteresiranim ponuditeljima dostupni putem Elektroničkog oglasnika javne nabave RH,  a rok za dostavu ponuda je 05. prosinca 2018. u 13:00 sati.